K2 lyže - rozdíly ve skialpových lyžích K2 ze sezon 2009 a 2010

09.08.2011 00:34

Pro ty z Vás, kteří na túry váhají mezi levnějším staršími a drahšími novými modely rožšířené značky K2 a co se nikde nedočtou v dostupných statistikách lyží přinášíme následující poznatky:

1. Backup = přesně ta stejná konstrukce jako Shuksan, jen širší profil (4 mm pod nohama). Dva titanal pláty. 

2. Wayback = naprosto stejné lyže jako staří Mt. Baker SL. Pouze grafika / změna názvu. Žádné kov.pláty. 
3.
 Backlash = přesně stejné konstrukce jako ten starý Mt. Baker, jen širší profil (4 mm pod nohama). Dva titanal pláty. 
4. COOMBack = úplně stejně jako Anti-Piste (a Coomba)
. 

Další zachycené postřehy: 

1. Průměrná hmotnost Baker SL je 1500 g + / - 50 gramů. To je způsobeno rozdíly v hustotě jednotlivých kusů dřeva a mírně odlišné množství pryskyřic, atd., které jdou do každé lyži. 

2. "Sidecountry" lyže jsou sendvičové konstrukce, zatímco ostatní lyže jsou Cap konstrukce. Capové konstrukce jsou lehčí z mnoha důvodů, včetně nedostatku ABS bočnice. K2s sidecountry lyže mají skutečný vrstvené sendvičové, staví z desky ze skelných vláken , přičemž cap lyže mají dřevěné jádro, které prochází pletení opletů strojem, který obalí skleněného vlákna kolem jádra. V době rozmachu závodů na freeride lyžích a požadavků na vysoký výkon lyže výrobců lyží je výhodnější sendvičové konstrukce. Stále více výrobců nyní jsou přitahované zpětna úkor hmotnosti lyže k tomuto statutu,z důvodu přenosu více energie na kraj lyže.

3. Lyže mají záložní dva listy 0,4 mm titanal v nich-jeden nahoře a jeden dole u jádra. Jedná se o standardní tloušťce pro většinu z jejich lyže, i když některé z jejich modelů pro Evropu může mít 0,5 mm

4. Skutečná délka lyží -  je o 1 až 3 cm delší než je napsáno na lyži, což je potřeba vzít v úvahu při napasování dřívějších nebo nových pásů.

4.


 

5. Použité dřeva: Sidecountry lyže mají Aspen / pawlonia, backcountry (mimo COOMBack) mají osika / pawlonia / bambus jader. COOMBack má jedle / osika. 

 

 


Telemark